~dr_wezol

Cześć Olo,
Dzięki za dobre słowo, choc powiem-napiszę - szczerze - wolę, żeby nikt mi za nic nie dziękował, przynajmniej na forum. Jestem na giełdzie od czasów Banku Śląskiego, a raczej ciut przed. Od wielu lat zajmuję się tylko giełdą - z tego żyję. Mam z pewnością więcej spółek w portfelu niż 95 procent innych giełdowych inwestorów.
Ale bardzo rzadko piszę na forum jakichkolwiek spółek, także tych, których akcje posiadam. Z prostego powodu - na giełdzie jest zawsze ryzyko, a ja nie chcę przenosić tego ryzyka na kogokolwiek.

Zdarzyło mi się - niestety - zbyt mocne zaangazowanie w spółkę Genergy. Miała być ( w sumie- nawet była) pionierem w branzy marihuanowej w Polsce. Mając spore doświadczenie i wiedzę jak wyglądały losy takich spółek w USA i Kanadzie- dotąd głównych rynkach marihuanowych na świecie - wydawało mi się, że zrobię dobrze wszystkim nagłaśniając rysujące się przed Genergy - Medical Cannabis - możliwości.
Wyszło nie tak jak oczekiwałem, choć wciąż nie mogę pojąć - dlaczego. Ktoś jakby po prostu nie chciał zarobić milionów mając przewagę na rynku, będąc numerem jeden i to przy kolosalnej koniunkturze na świecie. Dotąd ciągle mam "kaca inwestycyjnego".
Jestem przekonany, że dzięki Milestone trochę odkupię swoje winy. Ale obiecałem sobie, że po Milestone wrócę do swojego spokojnego biznesu - analizy w ciszy, analizy takiej fundamentalno-psychologicznej. Kreski - może często się sprawdzają - ale w takim razie dlaczego dziś nie poszliśmy ostro w górę, skoro wskazniki i wszystkie średnie wołały jednym głosem: "mocne kupuj!" :-)

Pozdrawiam wszystkich.

Dodaj odpowiedź

Temat postu jest wymagany. Temat postu może zawierać min. 2 znaki. Temat postu może zawierać max. 72 znaki.
Treść postu jest wymagana. Treść postu może zawierać min. 2 znaki.
Pole Autor jest wymagane. Pole Autor musi zawierać min. 2 znaki. Pole Autor musi zawierać max. 30 znaków. Pole Autor może zawierać tylko litery, cyfry oraz znaki _ i -.

Treści na Forum Bankier.pl publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją... Bankier.pl nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl art. 39 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi. Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.