~Gallileo

Alez mnie nie musisz co do tego przekonywać, bo ja to samo powtarzam od półtora roku narażajac sie zresztą czasem na kpinę co niektórych jak na przykład Zaxyego. Gdy tylko pojawił się komunikat o opcjach strategicznych w listopadzie 2017, a kurs mimo ze wcześniej wykazywał tendencje do wzrostów nagle zaczął spadać od razu powiedziałem, że prawdopodobnie grozi nam przymusowy wykup pokazujac kolejne przykłady na innych spolkach i sugerując uśredniainie przynajmniej do wartości ksiegowej, powtarzam tez to samo od czasu do czasu teraz. Ratunkiem moze byc PPK, ale to tez raczej dłuższa perspektywa niż bliższa. Myślę też ze wlasnie w tym celu pozegnano się z badz co badz doś sprawną wiceprezes Maliszewską, a do spolki wrocil dyspozycyjny Kwasniewski ktory już wczesniej dal sie poznac jako skuteczny prezes, ale skuteczny raczej w jedynie w realizowaniu interesow B. Scenariusz wykupu predzej czy pozniej jest wiec moim zdaniem jak najbardziej prawodopodobny, a kwestią jest jedynie cena.

Dodaj odpowiedź

Temat postu jest wymagany. Temat postu może zawierać min. 2 znaki. Temat postu może zawierać max. 72 znaki.
Treść postu jest wymagana. Treść postu może zawierać min. 2 znaki.
Pole Autor jest wymagane. Pole Autor musi zawierać min. 2 znaki. Pole Autor musi zawierać max. 30 znaków. Pole Autor może zawierać tylko litery, cyfry oraz znaki _ i -.

Treści na Forum Bankier.pl publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją... Bankier.pl nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl art. 39 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi. Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.