Treści na Forum Bankier.pl publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją... Bankier.pl nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl art. 39 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi. Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.
Tylko, że drobni w zasadzie sami stawiają się w roli przegranych. Ja rozumiem, że od lat tu panuje strach i niepewność co znowu wymyślą, ale czasem po prostu trzeba ponieść jakieś ryzyko. Mimo wszystko to nasza bezczynność sprawiła, że jesteśmy gdzie jesteśmy. Juz nie chce mi się poraz kolejny pisać o tym, że jak kurs spadł na 50gr apelowałem by przylaczyć sie i kupować bo grozi nam wycisk jak na kilkudziesieciu innych spólkach. Ktoś kto miał mały pakiet i posłuchałby mnie przy cenie w skupie 1,50 byłby wygrany i mogłby pokazac B. pokazać srodkowy palec i raz na zawsze się z nim pozegnac. W zasadzie nie było chetnych. Mówisz, że potencjalna cena 1,50, która odpowiada 0,7 wartosci ksiegowej to porazka drobnych, tylko ze gdyby nie porozumienie to bylibysmy nadal na 50gr a Buchajski moglby oferowac złotówkę i mieć realna szanse na wycisk tak jak na kilkudzieiseciu innych spolkach. Spojrz na JHM Dewelopment, spolka z branzy, deweloper duzo lepszy od Wikany, głowny wlasciciel niedawno przekroczyl 95% i w krótce bedzie wyciskal drobnych po około 1,60gr co odpowiada 0,3 wartosci ksiegowej. I nie ma zmiłuj. Tam juz nie maja tego dylematu odpowiadac czy nie. Tam już się ich nawet nie bedzie pytał czy chca odpowiedziec czy nie. Kolejny w kolejce czeka kolejny deweloper JWC Dewelopment.