~Olek

Dnia 2019-12-14 o godz. 09:12 ~xxx napisał(a):
> jak będą chcieli ściągnąć z giełdy,to kurs będzie po 2,bo nikt, nikomu nie daje pieniędzy za free,a niska płynność,mały ff pozwoli na zejście do tych poziomów małym kosztem.druga opcja to szybkie(2-3 lata)odzyskanie kasy,wtedy sprzedaż aktywów i duże dywidendy-jak będzie zobaczymy,powinni przedstawić plany by się uwiarygodnić

Panie i Panowie spokojnie. Nie po to jedna spółka giełdowa kupuje drugę spółkę giełdową, żeby ściągnać ją z giełdy. Pozostawanie na giełdzie przede waszystkim daje prestiż spółce, ale też, a może przede wszystkim łatwiejszy dostęp do kapitału. Spółka giełdowa dla kupującch jej obligacje (Wing i Echo emitują obligacje), czy też dla banków jest bardziej wiarygodna. Bycie na giełdzie daje większą możliwość rozwoju spółkom, gdyby tak nie było społki po jakimś czasie (po zgarnięciu kapitału z emisji akcji) znikałbyby z giełdy, a tak robi zdecydowana mniejszość. Wing i Echo chcąc rozwijać dalej żagle skazane są na giełdę, a to mnie, jako długoletniego akcjonariusza Echo, bardzo cieszy. Wiem, że wielu chciałoby kupić akcje taniej, ale wydaje mi się, że taniej może już nie być, choć obecna cena jest dalej atrakcyjna.

Dodaj odpowiedź

Temat postu jest wymagany. Temat postu może zawierać min. 2 znaki. Temat postu może zawierać max. 72 znaki.
Treść postu jest wymagana. Treść postu może zawierać min. 2 znaki.
Pole Autor jest wymagane. Pole Autor musi zawierać min. 2 znaki. Pole Autor musi zawierać max. 30 znaków. Pole Autor może zawierać tylko litery, cyfry oraz znaki _ i -.

Treści na Forum Bankier.pl publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją... Bankier.pl nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl art. 39 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi. Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.