Treści na Forum Bankier.pl publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją... Bankier.pl nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl art. 39 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi. Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.
A ja sie spodziewałem podobnego piątku. PZU wyprzedawało akcje wcześniej i dziwne byloby że akurat do końca czwartku im sie skończyły akcje. Gdyby chcieli to może by sie pozbyli ale kurs musiałby dojść do 1zł. A skoro wiedzieli ( a pewnie wiedzieli hehe ) że takie informacje bedą to wykorzystali ten piatek na spore wyprzedanie nie dołując już kursu. Bedą pewnie nastepne infa i tez pewnie to wykorzystają. Ja tak nie śledze pojedynczych tranzakcji ale chyba ulica tylu akcji nie była w stanie zebrać. Wiec moż jakiś inwestor juz odkupuje. Mało tego. Może zabieg był uzgodniony że my zbijemy do 2zł, inwestor przejmuje a akcje serii T kupicie już po ( strzelam ) 4zł. Bo nie chodzi tu ( i bankom i obligom ) o ilość a o te 75mln. O ilość moze też bo pewnie inwestor chce jednak już mieć absolutną większość albo przynajmniej bezpieczną przewage. I w zależności ile odbierze z rynku to tyle dokupi z emisji. Może tak być?