Treści na Forum Bankier.pl publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją... Bankier.pl nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl art. 39 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi. Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.
Dnia 2019-12-13 o godz. 10:54 ~tygrys_myszowaty napisał(a):
> Witaj plugawy, druhu mój serdeczny. Jak widać Grande Finale mamy poniekąd na wyciągnięcie ręki. I mam takie trochę mieszane uczucia. Z jednej strony dobrze się stało, że w 2016 napatoczyła się Gerda - i Jaś miał za co skończyć reaktory. Skończył, uruchomił i pokazał wszystkim, ile warta jest ta innowacyjna na skalę światową technologia. Z drugiej - poraża, jakim się to stało kosztem - naganiacze z Gerdy pomogli łosiom od obligów i certyfikatów GERDA FIZ utopić bez szans na odzysk prawie 30 baniek. Niedobrze mi się robi, kiedy uświadamiam sobie ogrom ludzkich dramatów, który stoi za tą liczbą.
> Co zaś do tych dzwoniących ... odbierają właśnie kosztowną lekcję. Taką, że oszukiwanie innych może być czasami całkiem opłacalne. Oszukiwanie samych siebie - nigdy. Bo co najmniej od połowy 2017r. powinno być dla nich oczywiste, że Fluid to fail.
>
> Pozdrawiam
Nie wiem na ile to prawda ale ja słyszałem że gro tej emisji z opcją wykupu za 1,20 wzięli pracownicy Gerdy. Taki pewniak miał być :))