Treści na Forum Bankier.pl publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją... Bankier.pl nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl art. 39 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi. Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.
Cytat od rafcyka, na dziś bardzo ostrozna wycena to 6 zł/akcja...bardzo ostrożnie:-) rafcyk2019-11-27 12:31IP 5.173.57.* Zmieniłem model wyceny ze względu że wszystkie spółki generują zyski Uwzględniłem informacje o sprzedaży Wycena metodą fundamentalno dochodowa ( obrazuje dokładniej majątek i uwzględnia wypracowywane zyski ) Wszystkie spółki z wyłączeniem Noble pokazują już zyski Podam Wam moje wyceny spółek i wydaje mi się że są dość ostrożne , uwzględniłem już wielkość posiadanych udziałów Idea Bank 378 mln Carcade 270 mln Ukraina 837 mln Getin International 50 mln ME Trade 15 mln Idea Białoruś 347 mln Idea Rumunia 412 mln NFS 20 mln Getin Noble 60 mln TU Europa 70 mln Suma 2,46 mld Zadłużenie 216 mln Suma netto 2,244 mld Czyli na akcje ponad 12 zł Co tu się wdawać w szczegóły , jak ktoś chce to może sobie łatwo skorygować wartość zmieniając poszczególne ceny - zrobiłem żeby było najprościej dla Was , tych którzy tego wogole nie kumają :D W szczegóły zaczniemy się bawić jak kurs przekroczy 6-8 zł