Treści na Forum Bankier.pl publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją... Bankier.pl nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl art. 39 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi. Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.
cyt
''Ja dalej nie rozumiem jak można było nie zagwarantować sobie chociaż promila z zysku, przy takich zapisach kurs bylby już zupełnie gdzie indziej''
drogi kolego, kiedyś też tak to widziałem, też gnębiła mnie ta fobia
ale, dziś po wielu miesiącach próby zrozumienia stanowiska spółki, widzę to inaczej i rozumiem ich
wyobraźmy sobie, że dostaliby niemałą kasę za te prawa, wtedy, te 3 lata wstecz byli w zupełnie innym miejscu niż dziś
i może mając jakaś kasę i olbrzymie ego, do tego będąc firmą źle zarządzaną, topiliby forsę w swój kontent o zbyt artystycznych cechach? nie wiadomo jak coś takiego by się skończyło?
owszem, po latach żebrania o kasę na film pełnometrażowy trafili na netflixa i zgodzili się zrobić serial na takich, a takich warunkach
tutaj mała dygresja, oczywiście ty byś sprzedał akcje w tym ruchu życzeniowym o podłożu w dużej mierze spekulacyjnym?
może doszlibyśmy do 2 cyfrówki, kto wie? ale, dziś jakie toi ma znaczenie?
ta cała historia z tym serialem pokazuje jak długą drogę przeszło platige od tamtego czasu i jaka jest obecnie dziś pozycja spółki
kto, tego nie rozumie niech sprzeda swój pakiet, po co się biczować, tym co mogło się wydarzyć, ale się nie stało?
trudna sytuacja spółki jakiś czas temu, spowodowała takie decyzje, a nie inne i dobrze się stało:
dziś platige się zrestrukturyzowało, ma kompetentny zarząd, panuje nad kosztami, zwiększa sprzedaż, koncentruje się na core biznesie związanym z serwisem jednocześnie myśląc o przyszłości, czyli zaangażowaniem we własny kontent
uwiarygodnienie się wynikami finansowymi, kw do kw, powinno zainteresować fundusze, a
CAŁA TA SYTUACJA ZAOWOCOWAĆ DŁUGOTERMINOWYM TRENDEM WZROSTOWYM O PODŁOŻU FUNDAMENTALNYM
już dziś mamy zakotwiczenie w okolicy 30 zł, to dobrze rokuje na przyszłość, prace na sezonem 2 wkrótce ruszają, roboty jest sporo, a exel jest niebłagany: marża musi być i to sowita
konkludując, dobrze się stało, że za robotę i dywersyfikację przychodów, a co najważniejsze otworzenie furtki do światowych decydentów tej branży, gdzie dziś rozmawiają bez pośredników, zrobili właśnie tak!
balansowanie przez jakiś czas na granicy zanurzenia wiele ich nauczyło, wyciągnęli wnioski, już są tego efekty, a można się o wiele więcej spodziewać, bo co innego bałagan i zarządzanie właścicieli, a co innego dobrze funkcjonująca fabryka ( bo, tak to dziś wygląda) ze świetnym brandem, sprzedażą, marżą etc...
i nie mówicie, ze naganiam, to moja opinia, wydaje mi się, że zrozumiałem ich długofalowe działania budowy lidera tej unikalnej branży, w której prognozy wskazują na permanentny rozwój, a jeśli tak, to zapotrzebowanie zarówno na wszelkiej maści animacje, jak i efekty filmowe będzie rosnąć!
ps> parafrazując cytat , zapewne fana muzyki reggae, to wkrótce powinniśmy być gdzie indziej...