~Świadomy

Tylko dwie rzeczy są nieskończone: wszechświat oraz ludzka głupota, choć nie jestem pewien co do tej pierwszej. Autor: Albert Einstein.
Piszę to dlatego, że ta informacja była wiadoma od dawna i ludzie dali się przekonać między innymi 1234 jak to jest źle, od tylu sesji wszystko leciało w dół.
Varsav podało informację która była wiadoma od momentu wydania gry i kurs poleciał o 35 %. Naprawdę nie rozumiem tego, ale ja może jestem dziwny.

Odpowiadając na Twoją wiadomość izdek najpierw chciałem wysłuchać wywiadu z Panem Rosińskim, oraz na spokojnie przemyśleć i przeczytać komunikat.
"pierwsze informacje dotyczące ilości dostarczonych do sklepów egzemplarzy gry bez prawa ich zwrotu oraz dotyczące sprzedaży cyfrowej gry"
Tak naprawdę nie wiadomo ile informacji oni uzyskali. Tak naprawdę nie wiadomo jaka kwota zostanie jeszcze przekazana przez Wydawcę. Jest wiele niewiadomych, jednak słuchałem wywiadu z Panem Rosińskim i tam padło stwierdzenie, że ich gra jest w każdym sklepie który zajmuje się sprzedażą gier. Tym samym myślę, że 150 000 sztuk jest możliwe do końca roku. Z tego względu, że skoro sklep weźmie od nich określoną ilość sztuk nie ma możliwości zwrotu. Policzcie tylko ilość sklepów które dystrybuują grę w Polsce, a policzcie ile na całym świecie. Hitu nie będzie, ale nigdy nie zakładałem hitu. Ważne, że zarobiła na siebie i będzie nadal zarabiać co utrzyma studio na rynku, bez konieczności emisji nowych akcji.

Natomiast chce podziękować za ten raport. Varsav widząc nerwową reakcję rynku, chce uspokoić emocje na swój sposób. Myliłem się w tym, że nie będzie takiego komunikatu.

Dodaj odpowiedź

Temat postu jest wymagany. Temat postu może zawierać min. 2 znaki. Temat postu może zawierać max. 72 znaki.
Treść postu jest wymagana. Treść postu może zawierać min. 2 znaki.
Pole Autor jest wymagane. Pole Autor musi zawierać min. 2 znaki. Pole Autor musi zawierać max. 30 znaków. Pole Autor może zawierać tylko litery, cyfry oraz znaki _ i -.

Treści na Forum Bankier.pl publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją... Bankier.pl nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl art. 39 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi. Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.