Treści na Forum Bankier.pl publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją... Bankier.pl nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl art. 39 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi. Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.
chyba nie bo nie ma takiej potrzeby, jesli do tej pory ich nie wymienili to juz nie widze sensu ich wymiany, obligacje sa obowiazkowo wymienne na akcje, a jak mniemam po najblizszej dywidendzie cena objecia akcji bedzie obnizona again, czyli tak jak bylo z zeszloroczna dyw. dobre w tym jest to ze dla mnie cena spadla kiedy bym chcial wymienic warranty, gorsze natomiast jest to ze cena rynkowa tez podaza w tym samym kierunku, a nawet w tym wyscigu wyprzedza ją.
Gdybym byl obligatoriuszem czesalbym odsetki od nich do konca, obligacje moje i tak bylyby obowiazkowo wymienione na akcje po nominale, nic bym nie stracil, a po dywidendzie moja cena objecia akcji za kazdym razem spada, nic dodac nic ujac. Takiego kuponu chyba nawet grecja nie miala jak byla na dnie