~kes

chyba nie bo nie ma takiej potrzeby, jesli do tej pory ich nie wymienili to juz nie widze sensu ich wymiany, obligacje sa obowiazkowo wymienne na akcje, a jak mniemam po najblizszej dywidendzie cena objecia akcji bedzie obnizona again, czyli tak jak bylo z zeszloroczna dyw. dobre w tym jest to ze dla mnie cena spadla kiedy bym chcial wymienic warranty, gorsze natomiast jest to ze cena rynkowa tez podaza w tym samym kierunku, a nawet w tym wyscigu wyprzedza ją.
Gdybym byl obligatoriuszem czesalbym odsetki od nich do konca, obligacje moje i tak bylyby obowiazkowo wymienione na akcje po nominale, nic bym nie stracil, a po dywidendzie moja cena objecia akcji za kazdym razem spada, nic dodac nic ujac. Takiego kuponu chyba nawet grecja nie miala jak byla na dnie

Dodaj odpowiedź

Temat postu jest wymagany. Temat postu może zawierać min. 2 znaki. Temat postu może zawierać max. 72 znaki.
Treść postu jest wymagana. Treść postu może zawierać min. 2 znaki.
Pole Autor jest wymagane. Pole Autor musi zawierać min. 2 znaki. Pole Autor musi zawierać max. 30 znaków. Pole Autor może zawierać tylko litery, cyfry oraz znaki _ i -.

Treści na Forum Bankier.pl publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją... Bankier.pl nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl art. 39 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi. Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.