Treści na Forum Bankier.pl publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją... Bankier.pl nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl art. 39 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi. Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.
Ale jak historię znam i to na pewno nie gorzej jak ty, rozmawiamy o silnej gospodarce czy historii ?
Jeżeli o historii to ja o sojuszach mogę ci napisać, mieliśmy je w 39 r
Chcesz coś teraźniejszego, USA gwarantowała granice Ukrainie, jak sądzisz jak Ukraina na tych gwarancjach wyszła?
Gruzja, stacjonują tam wojska amerykańskie, stacjonowały również jak Rosja im odbierała część terytorium.
Sądzisz że silne państwo to takie które nie ma własnej armii albo słabą armię i opiera się na sojuszach?
Pokaż mi silne państwo ze słabą gospodarką ?
Często czytam o napiętej sytuacji na bliskim wschodzie i dość często czytam i słyszę, że amerykanie będą SWOICH interesów bronić. Interesów ekonomicznych żebyś dobrze zrozumiał.
A co do gospodarki, zapytam się jeszcze raz za co PiS bierze pieniądze? Co takiego robi dla gospodarki polskiej co po czasie przełoży się na zamożność obywateli ?