Treści na Forum Bankier.pl publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją... Bankier.pl nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl art. 39 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi. Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.
Dnia 2019-09-18 o godz. 16:12 ~Krzysiek napisał(a):
> ciekawe czy to dzisiaj zjedzą
Kiedyś zjedzą. Mało mnie to zresztą obchodzi ,bo nie zamierzam na GPW wymieniać akcji IRL na złotówki. Raczej akcje dalej będą niedowartościowane. Mam je w portfelu już 5 lat i 4m-ce i najwyższa cena jaka widziałem w tym czasie to tylko 22 zł z groszami. Złotówki mi się zupełnie nie podobają ,bo NBP okrada nas z oszczędności .Inflacja jest 3 % a stopy procentowe 1.5 %.Przez rok stracimy 1.5 % trzymając pieniądze na lokacie,albo 3 % trzymając w banku. Z lokat bankowych SP ukradnie jeszcze 0.3 % zabierając podatek od strat kapitałowych (tzw podatek Belki).W euro jest podobnie stopy minus 0.5 a inflacja 1 %.W banku jest tak samo, różnica jest taka że trzymając euro w domu stracimy tylko 1 % a w złotówkach 3 %.Nie widzę sensu wymiany akcji IRL na złotówki. Bardziej mnie interesują wyniki spółki, bo od tego zależy czy za kilka m-cy będzie 3 czy 4 zł dywidendy:)