Treści na Forum Bankier.pl publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją... Bankier.pl nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl art. 39 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi. Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.
Coraz ciekawiej to wygląda. Znowu pojawił się niemały pakiet na kupnie. To mi już nie wygląda na zwykłe inwestowanie ale na totalny skup akcji. Wygląda mi to na poważną i "grubą" akcję, bo kto przy tak niskim ff kupowałby tyle akcji? Jeżeli robi to ta sama osoba, to ma już ok. 250k akcji + dzisiejsze (to co kupił i chce kupić) 150k, to będzie miał ze 400k akcji, a w wolnym obrocie jest zaledwie 950k sztuk. Jeżeli dodam sobie do tego to co mam, to niewiele zostanie akcyjek do kupna :)
Co z tego wyniknie? Zobaczymy...
Może tą całą akcję organizuje sam Komosiński, który chce podpompować kurs, by następnie sprzedać jakiemuś instytucjonlanemu inwestorowi (może jakiemuś funduszowi) część swoich udziałów. Taki fund będzie chciał na pewno sporo zarobić, więc może zacząć się niezła jazda. Dodatkowo pojawią się drobni inwestorzy + spekulanci. Jeżeli do tego firma dorzuci intratne umowy to tu może być spokojnie i kilka PLN-ów.
Tak czy tak...., ogłaszam okres posuchy i marazmu za ZAKOŃCZONY!!!