Treści na Forum Bankier.pl publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją... Bankier.pl nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl art. 39 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi. Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.
O PPK napisałem z czystą ironią biorąc pod uwagę ich wcześniejsze ruchy. Skoro B. za pewne wykorzystując swoje znajomości (wielu ludzi z różnych funduszy przewinęło się przez radę) udało się namówić na emisję miliona akcji po 3,80 jak spółka stała nad przepaścią to może i teraz mu się uda. Piszę to głównie jako uszczypliwość a nie przypuszczamy scenariusz. Co do skupu to żeby skupować z rynku musiałby być na Wikanie obrót bo tego wymagają przepisy, dlatego też będą skupować w zasadzie poza rynkiem co zreszta potwierdził prezes na Walnym. W takiej sytuacji w zasadzie wyboru nie ma i cena będzie wspólna dla wszystkich, a skoro ustalili taką wartość środków i ilość akcji wychodzi taka średnia na akcje i myślę że będzie to cena zbliżona do wspomnianej przeze mnie.