Treści na Forum Bankier.pl publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją... Bankier.pl nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl art. 39 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi. Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.
Myślę Zdzichu, że może być, iz kolejny raz przezyjemy to samo: spółka jeszcze nic nie zrobiła w zakresie deklarowanej dotąd działalności i już zmieni branżę.
Pewnie jest wielu takich, którzy się ucieszą, że oto mają być może akcje growego dewelopera po 5 groszy. Ale ja tam specjalnie sie nie ucieszę, jesli okaże się, że to prawda. Ja rozumiem , że takie czasy i gamedeving daje możliwości (chocby dotacje państwowe a jedna dobra gra może ustawic spółkę na lata), ale przyrost spółek na giełdzie w tej branzy przypomina wzrosty liczby deweloperów budowalnych swego czasu.... Oczywiście, byli tacy jak Gant na którym można było cudownie zarobić, ale wpadki też były- jak w każdym biznesie zresztą.
Cóż - liczyłem, że Genergy zmienione ostatnio w Cztery Pory Roku zajmie się tym, czym jeszcze nikt na giełdzie się nie zajmował - starymi dziadkami za duże pieniądze. Okazuje się, że może jesteśmy Zdzichu akcjonariuszami przyszłego growego dewelopera.
Czy Image Power wejdzie w skórę Genergy i zajmie jej miejsce na giełdzie? Nie wiem, ale ta zwłoka, która nas już trochę znudziła, może wynikać właśnie z tego, że chłopaki, choć zamierzali bawić się w domy dla seniorów, nagle zmienili zdanie i będą robić gry.