~narcos

Spuściły "słupy" akcje na niski poziom żeby dobrać papier przed dywidendą ale do 12 napompowali z pomocą złotoustego Prezesa dobrze kurs. Co do myślenia dlugoterminowego to każda racjonalna firma ma strategię długoterminową a ekspansja na rynki zagraniczne to jedyny sposób na rozwój. Słabo się orientujesz na rynku bo konkurencji jest sporo (LUXON LED choaciazby) i dlatego mała marża i zyski a konkurencja też nie będzie spała przy rozwoju sprzedazy LED. Z ceną może być róznie bo wystarczy że w Argentynie zmienią się rzadzacy i będzie pozamiatane.

https://www.bankier.pl/wiadomosc/Po-porazce-w-prawyborach-Macri-oglasza-ciecia-podatkow-i-wyzsze-doplaty-7722706.html
https://www.bankier.pl/wiadomosc/Straty-na-Argentynie-najwieksze-od-kryzysu-finansowego-7722901.html

Co do ceny mam mieszane uczucia bo może się okazać że III / IV KW nie będzie taki obiecujący i będzie wychodzenie z akcji zmęczonych obietnicami i funduszu po zebraniu dywidendy. Osobiście zawiodłem się na LUG i żałuję że aż tyle kasy zainwestowałem przy kursie w okolicach 7 bo widzę że albo straciłem ją albo zamroziłem na bardzo długi czas.

Dodaj odpowiedź

Temat postu jest wymagany. Temat postu może zawierać min. 2 znaki. Temat postu może zawierać max. 72 znaki.
Treść postu jest wymagana. Treść postu może zawierać min. 2 znaki.
Pole Autor jest wymagane. Pole Autor musi zawierać min. 2 znaki. Pole Autor musi zawierać max. 30 znaków. Pole Autor może zawierać tylko litery, cyfry oraz znaki _ i -.

Treści na Forum Bankier.pl publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją... Bankier.pl nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl art. 39 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi. Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.