Treści na Forum Bankier.pl publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją... Bankier.pl nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl art. 39 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi. Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.
Ale się rozpisałes. No właśnie..czytanie wykresu akurat tu jest bezsensowne.Jeszcze przed chwila wszyscy wiescili plajtę .Nagle gdy się okazało ,ze jankesi widza to inaczej euforia i przegięcie w druga stronę .Sny o potędze w miesiąc .Na takim gruncie ,każda większy obrót będzie się kończył histeria . 10 % w górę lub w dół będzie tu jeszcze długo norma, ponieważ ten newconectowy sznyt ,jeszcze będzie i jest obecny.Wg.mnie zmieni się to dopiero gdy w raporcie pojawi się pierwszy amerykański namacalny dolar z podpisanej umowy.Pisza ,ze liczą na pierwsze finalizację pod koniec roku.Zycie uczy ,ze jak liczą to „ obiektywne czynniki „ spowodują półroczne przesunięcie .Wlasciwie nie ma jakichś pewniaków .Poza tym ,ze jednak nie mogą sobie pozwolić w angielskojęzycznych raportach na wciskanie kitu działając w tej branży bo byliby skończeni a te raporty będą za oceanem czytane.A wiec czego się trzymać ? Tego w czym Polak najlepszy...wiary...hehe.Splaszczajac trochę tak.Albo to co wiemy przekonuje i podejmuje się to ryzyko albo nie.Bedzie nie raz jeszcze bujać . Dla mnie istotne z raportu jest ,ze ( jak mniemam, bo z czego innego?) finansują tych nowych ,drogich sprzedawców w USA ,darmowymi akcjami ( pozycja rezerwy na fundusz motywacyjny) i faktem ,ze ci wszyscy Amerykanie są na pokładzie .Sa patenty.Sa piloty. Będąc sprawiedliwym , nie obiecywali więcej.A ,ze dziatwa się napala a potem równie szybko zaczyna płakać nic nowego.Gdy nawet analne wydają się być zaskoczone na gpw , gdy jakaś firma nagle zaistnieje za oceanem ,co ma mówić jakiś tam Dziuniek z 10 000 PLN w portfelu.Fakt ,ze faceci bładzili latami nie wiedząc co ze swoimi logarytmami zrobić pozostaje.No ale dlatego oddali to Jankesom. Nie ma się co napalać .Albo opychać i dać sobie spokój bo nerwy nie te, albo po cichonku przypatrywać się jak spekula ( a moze poważni goście?) kręci rolki i liczyć ,ze im to odleci jakimś 30% odpadłem .Jezeli tu ktoś ma poważne zamiary , to i tak pozostaje tylko ojcze nasz.Tylko mi nie pisz ,ze się rozpisałem .Potrafie gorzej. Sam fakt ,ze zniknęły z forum te znafce NC i tutki wart jest zainwestowania...czekają na swoją godzinę