Treści na Forum Bankier.pl publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją... Bankier.pl nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl art. 39 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi. Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.
link
link
link
Co niektórzy (nie będe złośliwy i nie będę wymieniał kto) zarzucali mi, że rozpatruje dane i fakty wybiórcze i wbrew mojej opinii wkrótce rynek mieszkaniowy czeka wręcz krach. Na temat tego jak sobie radzi WIkana już nawet nie będę pisał, bo pokazały to ostatnie wyniki i informacja o ilości sprzedanych mieszkaniach (najlepsze dane od 2012 roku), a jak sobie radzi branża doskonale pokazuje to ten artykuł, który ukazał się kilka dni temu
co do wybiórczych materiałów, to można też poczytać artykuły z linków powyżej (co nie oznacza, że któreś są bardziej wartościowe)
dobry stan gospodarki i jej rozwój
jaki jest rzeczywisty stan gospodarki nie wiadomo,
niskie bezrobocie,
czynnik mocno wpływający na inflację, nie wiem czy to można zaliczyć na plus przy obecnych stopach procentowych i możliwościach kredytowych
tak dla jasności zaznaczam, że nie wiem co się stanie z rynkiem nieruchomości, nie jestem wróżbitą,
wiem natomiast, że nie należy opierać się tylko na źródłach, które odpowiadają naszym zapotrzebowaniom, wiadomym jest, że informacje są przekazywane szczątkowo i w taki sposób żeby kogoś zwieść, żonglowanie fragmentami faktów ekonomicznych jest nieustanne, a przez fakt, że są to fragmenty prawdy wielu osobom wydaje się, że jest to rzeczywistość