Treści na Forum Bankier.pl publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją... Bankier.pl nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl art. 39 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi. Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.
Zdzichu, spółka leży dziś odłogiem, bo - jak sam pisaleś - co zapowiedziała, że będzie w czyms tam działać, to nic z tego dotąd nie wychodziło. Z maryśką to przynajmniej na koniec oficjalnie przyznali, że nie udało im się dotąd pozyskać szmalu na tę działalność.
Dlatego dla mnie sprawa jest prosta - przy tych condohotelach i domach opieki szmalu tez im trzeba niemało. Zwłaszcza, jesli spółka miałaby zajmować się tez budową, nie tylko zarządzaniem obiektami.
Jesli Fundusz Stabilnego Rozwoju dogada się z kimś - naprawdę dużym graczem - i razem wejdą kapitałowo do Genergy, wiele osób z dnia na dzień uzna akcje Genergy za okazję, choć dziś nikt tego nie chce , bo na fixach (i to raz na tydzień) a w akcjonariacie Calatrava źle się kojarząca.
Ale jak się okaze, że wchodzi FSR z kimś w rodzaju Hiltona, to dotychczasowe wpadki przestaną się dla większości osób liczyć. To, że FSR w tej chwili zamierza wejść to dla mnie pewne - prezes Jendrzejczak i nowi członkowie rady to wystarczające dowody jak dla mnie. A powód mają dobry - chcieli tę swoją spólkę Silver Resort posłać na giełdę i wejście poprzez Genergy -wydmuszkę jest i szybkie i w miarę tanie.
Ale pytanie, czy FSR potrafi kogoś z naprawdę ogromnym potencjałem finansowym namówic do współpracy. To byłby ten prawdziwy gwarant i magnes dla inwestorów.
A co do rozpoznawalności - Zdzichu, o takim np. Hiltonie w Genergy, które teraz jako Cztery pory Roku miałoby coś tam robić z condohotelami w Bieszczadach czy w Solcu będą pisać wszystkie gazety. Nawet jakby to nie miał być Hilton, to moim zdaniem i tak musi być to jakiś finansowy zawodnik wagi ciężkiej. Zatem obojętnie kogo, byle FSR kogoś do tej współpracy namówił. To mi w zupełności wystarczy.