Treści na Forum Bankier.pl publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją... Bankier.pl nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl art. 39 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi. Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.
Wiesz, może mają "sytuację dynamiczną" :-)
Na pewno chcąc prowadzić taki hotelowo-senioralny biznes wiedzieli, że nie mogą się ośmieszać akcjami - groszówkami. Jak już machnęli scalenie, to teraz nie trzeba zwoływac walnego w tej sprawie.
Ja nie dałbym głowy, że teraz 18 lipca nie będzie tak, że np. coś uchwalą i ogłoszą kolejną przerwę. Wczesniej myślałem, że ci "starzy" akcjonariusze raz dwa odsprzedadzą akcje FSR albo komus z kim fundusz będzie współpracował. Teraz już takiej pewności nie mam. Może plan jest taki, że jak ogłoszą, że biznes wielki będą robić z kimś wielkim (Hilton?) to kurs wystrzeli i RX i reszta będą mogli sprzedac te swoje akcje na giełdzie? A grupa trzymająca władzę - czyli FSR i spółka obejmą sobie jakąś nową emisję?
To by było nawet logiczne- przecież tym ludziom z FSR, czyli obecnemu prezesowi i tym , którzy weszli do rady nie zalezy pewnie na tym, żeby odkupować akcje, które dziś są w rękach RX, Calatravy i tego trzeciego. Oni by chcieli miec kontrolę nad spólką, ale jak już mają kupowac akcje, to lepiej nowe- przynajmniej jakas kasa do spółki wpłynie. A w głowie na pewno mają plan, żeby drogie akcje z kolejnych emisji opychać większym czy mniejszym inwestorom z zewnątrz - wtedy taki biznes condohotelowy czy z domami opieki nad seniorami można prowadzić. Zanim mocno wystartują z biznesem trzeba do spółki ściągnąć kapitał, nie ma innego wyjścia. I tu parę melonów na pewno nie wystarczy.