Treści na Forum Bankier.pl publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją... Bankier.pl nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl art. 39 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi. Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.
Wiesz, jak już napisało się że przez 35 lat Polskiej transformacji, Tusk narobił 100 % długu i tylko Tusk to już to nie jest obiektywna rozmowa tylko albo szczyt hipokryzji albo nie wiem a się wymądrzam a ja to inaczej zwem.
Oczywiście że PKB liczy się z uwzględnieniem inflacji i podkreślałem w moich wpisach, tam gdzie wysoka inflacja tam wysokie PKB. A jak jeszcze dojdą wszystkie struktury państwa w jednych rękach, mamy rekordy rekordów, sukces goni sukces, wszystko do góry, inflacja w dół !
Co do cen energii: patrz giełda energii a nie tam wasze wykresiki, cena energii w Polsce dla przedsiębiorstw jest wyższa o 25 % niż w Niemczech. Możesz nawet zrobić grosz za 1 kwh i będziesz miał najtańszą na świecie ale jak pozostałe 12 pozycji x kosztują to suma sumarum robi się droga a nawet bardzo drogo.
„Decyzja o tymczasowym wstrzymaniu pracy części surowcowej w Krakowie to również pokłosie wysokich cen energii, które w Polsce są prawie o połowę wyższe niż np. w Niemczech. ArcelorMittal Poland jest przedsiębiorstwem energochłonnym, dlatego taka różnica w cenie w znaczący sposób odbija się na kosztach jego produkcji” – czytamy w komunikacie.
i na koniec puenta:
Jacek Sasin, powiedział, że "wyborów nie wygrywa się budowaniem autostrad tylko rozdawaniem pieniędzy."