~ppp

Chciałem zachęcić do podzielenia się opiniami osób które wiedza więcej. Poniżej kilka moich spostrzeżeń.

Potencjał PGS patrząc na jakim rynku działają jest olbrzymi. SII ich konkurent i chyba lider na rynku ma 4000 pracowników. PGS 650.

PGS jest bardzo stabilne gdy chodzi o wynik. Pytanie czy jest dostatecznie dynamiczne w rozwoju. Może być że dotarli do granicy której nie umieją przeskoczyć. Moze niechcą rosnac tak szybko, bo nie mają kadry zarzadzającej.
Zaczęli zatrudniać seniorów. To wskazywałoby - być może - że właśnie budują te kadry, z doświadczeniem biznesowym. Ja bym to odczytał jako ruch w dobrą stronę.

Z drugiej strony - zastrzegam się jednak, że nie wiem czy dobrze to odczytałem w ich sprawozdaniach - nie do końca zrozumiale jest to że działają tylko na rynku zagranicznym. Polska gospodarka rozwija się w dośc dobrym tempie, firma jest w Polsce i jednocześnie nie sprzedaje usług do polskich firm. Mogę to w częsci zrozumieć - bo procesy sprzedazy w Polsce nie są tak dynamiczne jak na zachodzie, ale mimo wszystko nie rezygnowałbym z naszego rynku - tylko się go nauczył.

Dodaj odpowiedź

Temat postu jest wymagany. Temat postu może zawierać min. 2 znaki. Temat postu może zawierać max. 72 znaki.
Treść postu jest wymagana. Treść postu może zawierać min. 2 znaki.
Pole Autor jest wymagane. Pole Autor musi zawierać min. 2 znaki. Pole Autor musi zawierać max. 30 znaków. Pole Autor może zawierać tylko litery, cyfry oraz znaki _ i -.

Treści na Forum Bankier.pl publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją... Bankier.pl nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl art. 39 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi. Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.