tobik69

Zenek na Prezesa, dobre....

Panie Marek!

Oszczędźmy sobie osobistych wycieczek na temat kto jest lepszy w ocenie spółki albo kto wybrał lepszą spółkę. Każdy wybiera jak chce, czuje, lubi. Sposobów inwestowania jest tyle co inwestorów i nie masz pan przepisu (stety).
Kończąc temat zakończmy temat W.B., który tak jak piszesz nie jest inwestorem jednej spółki. Ale ten facet inwestuje ok 70 lat. Mówimy o nas tu i teraz i o tym, że w danym momencie można robić tak jak myśli W.B.

Książka Jak to robi Warren Buffet? 42 genialne strategie. Wydawnictwo Emka 2005.
Rozdział 8 koncentruj inwestycje.
Myślę, że na allegro ok 30PLN.

Parę przepisanych przeze mnie cytatów:

"zdaniem Buffetta dywersyfikacja nie koniecznie musi być właściwym sposobem inwestowania"
"dlaczego wkładać pieniądze w spółkę która zajmuje 20 pozycję na twojej liście najlepszych przedsiębiorstw"
"Charlie Munger również wierzy mocno w niedywersyfikację"
"Jedynie cierpliwość i niedywersyfikacja" CH.M.

To tak z brzegu z pierwszej lepszej książki o W.B.
I takich tekstów w książkach o W.B jest dużo, tylko nie chce mi się przepisywać.

pozdrawiam

Dodaj odpowiedź

Temat postu jest wymagany. Temat postu może zawierać min. 2 znaki. Temat postu może zawierać max. 72 znaki.
Treść postu jest wymagana. Treść postu może zawierać min. 2 znaki.
Pole Autor jest wymagane. Pole Autor musi zawierać min. 2 znaki. Pole Autor musi zawierać max. 30 znaków. Pole Autor może zawierać tylko litery, cyfry oraz znaki _ i -.

Treści na Forum Bankier.pl publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją... Bankier.pl nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl art. 39 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi. Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.