ghost-man

OK nie wiem czy to ma sens obawiam sie że żaden ale pokaże Ci jak grają fundy na podstawie wolumenu bez tego analiza świec (tu akurat na barach lepiej widać) nie ma sensu ...

tak więc popatrz na rysunek czerwone strzałki oznaczają 2 wybicia patrzymy na pierwszą ... na dole jest wskaźnik wolumenu
teraz tłumaczenie : ...kurs akcji otwiera sie sporą luką UP po czym następuje spory spadek na bardzo dużym wolumenie w porównaniu z poprzednimi sesjami, kolejny dzień ponownie duży wolumen i ponownie bar opadający - pytanie za 100% czy to jest akumulacja czy dystrybucja ..?????
teraz druga czerwona strzałka bar wzrostowy z wielkim knotem ..no tu powiedzmy że ktoś nie obeznany ma dylemat więc co robimy ..?? zmieniamy interwał na godzinowy (drugi rysunek) i co nam sie ukazuje .. gdzie jest największy wolumen dwukrotnie większy niż na świecy podbicia ??? więc co to jest kupują czy sprzedają ????

wniosek tak jak pisałem - grasz z szulerem który zna karty - na koniec miesiąca znali juz raport roczny wykonali sztuczne podbicie niewielkimi ilościami pod jakieś info wyciągnięte z rękawa po to aby pięknie ubrać ulice i teraz na panice odebrać 20% niżej

nie wiem czy to zrozumiesz ale łudzę sie że komuś innemu sie przyda bo to książkowy przykład jak sie dym... małych czytaj również i mnie ..:) :)

ale jak zawsze powtarzam mogę sie mylić to sa moje tylko takie dyrdymały :) :) link

przechodzimy na interwał godzinowy

link

Dodaj odpowiedź

Temat postu jest wymagany. Temat postu może zawierać min. 2 znaki. Temat postu może zawierać max. 72 znaki.
Treść postu jest wymagana. Treść postu może zawierać min. 2 znaki.
Pole Autor jest wymagane. Pole Autor musi zawierać min. 2 znaki. Pole Autor musi zawierać max. 30 znaków. Pole Autor może zawierać tylko litery, cyfry oraz znaki _ i -.

Treści na Forum Bankier.pl publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją... Bankier.pl nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl art. 39 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi. Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.