Treści na Forum Bankier.pl publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją... Bankier.pl nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl art. 39 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi. Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.
Nie zrozumieliśmy się. KNF oczywiście że nie nałoży 150M PLN kary, ja pisałem o dwóch zdarzeniach...karze KNF i wyroku Sądu w temacie trnsakcji EGB i wyrok Sądu może być już taki że do zwrotu będzie 150M PLN.
Kara KNF nie spodziewam się więcej niż kilka milionów i to nie za EGB gdyż postępowanie KNF jest w zupełnie innej sprawie.
Niemniej jednak uważam że KNF "działa w porozumieniu" z Prokuraturą i dlatego wydali tą rekomendację o zakazie wypłaty dywidendy.
Jak widzisz z propozycji Zarządu wynika że Zarząd "zgadza sie z KNF" i nie rekomenduje wypłaty dywidendy. Wiem co piszę i uwierz mi że trwa walka o tą gotówkę która jest w Altusie. Dopóki nie będzie wyroku Sądu w sprawie EGB to kasa dla akcjonariuszy Altusa jest nie do ruszenia.....niestety.