~Prawdomówny

Nie ma to jak poczytać spekulantów którzy nagle zainwestowali w PCC Rokitę i oczekują szybkiego wzrostu kursu. Podobnie jak większość oczekiwałem że kurs przekroczy 100 zł, ale pomimo najlepszych w historii wyników kurs spadł o 7 zł. Ponieważ jestem tu od lat i moja średnia to 53 zł to naturalne w tej sytuacji jest że akcje się kupuje bo gdy tu będzie 13-14 zł zysku w przyszłym roku będę miał więcej akcji pod przyszłą dywidendę, a wtedy kurs raczej nie będzie tak niski jak obecnie. To nie jest spółka dla spekulantów tu się inwestuje głównie z myślą o inkasowaniu co roku sowitej dywidendy która dla mnie gdy wyniesie 10,3 zł na akcję da mi 15,7 % zysku na czysto od kwoty którą zainwestowałem. Dla spekulantów jest Dino kurs ponad 130 zł przy zysku 2 zł.

Dodaj odpowiedź

Temat postu jest wymagany. Temat postu może zawierać min. 2 znaki. Temat postu może zawierać max. 72 znaki.
Treść postu jest wymagana. Treść postu może zawierać min. 2 znaki.
Pole Autor jest wymagane. Pole Autor musi zawierać min. 2 znaki. Pole Autor musi zawierać max. 30 znaków. Pole Autor może zawierać tylko litery, cyfry oraz znaki _ i -.

Treści na Forum Bankier.pl publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją... Bankier.pl nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl art. 39 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi. Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.