Treści na Forum Bankier.pl publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją... Bankier.pl nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl art. 39 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi. Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.
A miło mi.
Cóż giełda to taki trochę bukmacher ale znacznie łatwiej jest obliczać prawdopodobieństwo potencjalnych zdarzeń a co za tym idzie oceniać ryzyko. Mniejszy wpływ mają tez zdarzenia losowe a scenariusz bazowy (najbardziej prawdopodobny) znacznie częściej się ziszcza.
Co do Ursusa i 3 krzyży to scenariusz bazowy zakładający wzrosty obowiązuje.
Zwracam uwagę, że średnie kraczące z 50 i 200 sesji wynoszą odpowiednio 1,72 oraz 1,75. Do tego dzisiejszy kurs zamknięcia to także 1,72. Takie sytuacje naprawdę nie zdarzają się często i co do zasady średnioterminowo oznaczają wzrosty. Technicy tego szukają dlatego też się zainteresowałem tym instrumentem. Moja cierpliwość jest też ograniczona czasowo do końca maja, do tego czasu powinno się rozstrzygnąć (i do także wynika z analizy tech. ale nie chce mi się pisać)
Przeciwieństwem Złotego Krzyża jest Krzyż Śmierci, ten miał miejsce na ursusie 3 listopada 2017. Od tamtego czasu cena z 3,99 spadła do 0,72. Trend spadkowy trwał do lutego 2019.
Krzyże są sygnałami wtórnymi. Poprzedzają je szczyty lub dołki, ( w maju 2017 to 6,14 a w listopadzie 2018 to 0,72) oraz przebicie linii trendu. Na ursusie odbyło się to z przytupem 20.02.2019, wtedy mój prywatny automat-penetrator po raz pierwszy wygenerował sygnał i od tamtej pory śledzę wykres. Wygląda na to, że najgorsze mamy już za sobą.