polonez_as-dur

25 marca 2019
Dzisiaj trochę o tym i o tamtym.
Zacznę od mnie ważnego, czyli jak wyglądają okiem chodzika księżycowego perspektywy do roku 2022.
Zapytacie co mnie naszło, że spojrzałem aż tak daleko w przyszłość.
Ano naszło mnie ponieważ w książce o której już sporo wiecie, jestem na etapie korekt Elliotta.
Powędrowałem więc na wykres S&P500 i postanowiłem bliżej się przyjrzeć z czym mieliśmy do czynienia od roku 1789.
Zastosowałem dokładnie te same narzędzia, które pokazały mi styczeń 2018 jako koniec fali piątej stopnia Cyklu na GPW.
Tyle tylko, że na S&P 500 mamy falę piątą ale stopnia SUPER CYKLU trwającego od 1932 roku.
Zabawa przednia pomyślałem i zacząłem analizę.
Od 1789 do 1835 fala PIERWSZA, po niej korekta płaska fali drugiej.
Od 1858 do 1929 fala trzecia, wszystkim znany krach roku 1929 który był zygzakiem fali CZWARTEJ
Od roku 1932 trwa fala PIĄTA SUPER CYKLU.

Jej fala pierwsza trwała do 1936
fala druga do 1942
fala trzecia do 1999
fala czwarta do 2009 (10 lat)
Obecnie trwa fala piąta
w niej mieliśmy już falę 1, 2, 3 - obecnie mamy falę 4
Jak dobiegnie kończ korekta zostanie nam ostatnia fala 5 należąca do fali pięć, należąca do fali PIĘĆ SUPER CYKLU.
Korekta fali drugiej była korektą płaską. Fala czwarta rok 1929 to zygzak, czyli korekta prosta.
Z racji długości brałem tu pod uwagę interwał roczny.
Krach jaki dotknie rynki finansowe zacznie się w roku 2022. Całość będzie trwać 233 lata, co jak wiemy jest liczbą Fibonacciego.
Fala piąta (w której wydłużyła się podfala 3) będzie trwać 90 lat co jak wiemy jest liczbą ck
Teraz jakby się komuś chciało, to powinien przeprowadzić analizę czasową samej fali piątej.
Zapewne jak przyjdzie czas, to sam wrócę do tego tematu, bo bessa po FALI IMPULSOWEJ SUPER CYKLU, będzię spektakularnym
widowiskiem. Fala A w Stanach powinna się rozpocząć, kiedy to u nas będziemy w połowie fali C STOPNIA CYKLU.
Zakładam bowiem, że w Polsce bessa trwa od stycznia 2018 roku, a dobiegnie końca w 2026.
To co mamy dzisiaj to jedynie preludium tego co nas czeka.
Ludziska które wzięły się za rynek kapitałowy ostatnimi czasy, mają po prostu pecha.

Co u nas ?
U nas na wigu 20 mamy korektę nieregularną z pięknym pomiarem Reverse Cross.
Natomiast na wigu korektę pędzącą.
Co gorsza na wigu dzisiaj powstała luka, a po niej DOJI.
Mamy więc sytuację bardzo niekomfortową bo co ?
Bo jeśli od jutra rynek podąży do góry to będzie wszystko OK.
Jeśli jednak w ciagu najbliższych dni, popyt nie zdoła podnieść cen i zostanie wybity poziom minimum DOJI czyli 59.574, to
powstanie formacja tak silna jak luka dwóch czarnych świec i rynek poleci na pysk jak amen w pacierzu.

chodzik księżycowy

Dodaj odpowiedź

Temat postu jest wymagany. Temat postu może zawierać min. 2 znaki. Temat postu może zawierać max. 72 znaki.
Treść postu jest wymagana. Treść postu może zawierać min. 2 znaki.
Pole Autor jest wymagane. Pole Autor musi zawierać min. 2 znaki. Pole Autor musi zawierać max. 30 znaków. Pole Autor może zawierać tylko litery, cyfry oraz znaki _ i -.

Treści na Forum Bankier.pl publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją... Bankier.pl nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl art. 39 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi. Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.