~Barcelona

Dnia 2019-03-23 o godz. 22:56 ~Sobotni napisał(a):
> "Osobnik alfa, alfa – dominujący osobnik u zwierząt stadnych, posiadający najwyższą pozycję społeczną w stadzie, pełniący rolę jego przywódcy." - tyle wikipedia. Barcelona, rozumiem, że utożsamiasz się ze stadem, które podąża za antychodzikiem...
> Nie pogratuluję Ci, a fascynację kimś, kto ustawia się anty w stosunku do intelektu, raczej należałoby potraktować jako wstydliwą sprawę...Wiem, jestem starej daty i nie rozumiem tego: kiedyś jak się czegoś nie wiedziało, milczało się, żeby ukryć swoją niewiedzę.
> Dzisiaj pokolenie wychuchanych synków mamusi uznaje, że ma prawo do wykrzyczenia swojej niewiedzy i do zanegowania autorytetu,
> żeby tylko choć na moment poczuć się lepiej... Oczywiście na dłuższą metę i tak frustracja powraca, bo poczucie niemożności podskoczenia na odpowiednią wysokość bywa bardzo frustrujące...Chcę podkreślić, że bardzo lubię prawdziwą polemikę, ale ta intelektualna bieda płynie ze zgoła innym nurtem, w którym nie wody, lecz zgoła inna treść przeważa.
> Na tym poprzestanę.

Ok, jak zwykle zbyt subtelnie wyraziłem moją miłość do antychodzika... czytasz wprost, to dobrze, tak powinno być. Ależ nie! nie utożsamiam się z tym stadem. Jestem od miesięcy pełen podziwu dla Chodzika, Moon Walkera, Poloneza, Fryderyka etc.
Dlaczego? Otóż spowodował, że dość szybko wyszedłem z fazy nieświadomej giełdowej niekompetencji do świadomej niekompetencji, czy to już eureka? Nie, ale nie robię nieznaczne postępy, owszem, frustrowałem się trochę, kiedy robiłem w węglu i elektryczności, ale to już the past. Inspirowałem się wyłącznie jego wpisami na forum - nie dawał nigdy ryb, ale powiedział, gdzie można znaleźć wędkę i instrukcję obsługi. Jak poczytasz moje poprzednie wpisy, to zauważysz mój stosunek do tego dobrego człowieka, samarytanina, jak kpią tu czasem. Pozdrawiam! Też chcę być ALFA! Amen.

Dodaj odpowiedź

Temat postu jest wymagany. Temat postu może zawierać min. 2 znaki. Temat postu może zawierać max. 72 znaki.
Treść postu jest wymagana. Treść postu może zawierać min. 2 znaki.
Pole Autor jest wymagane. Pole Autor musi zawierać min. 2 znaki. Pole Autor musi zawierać max. 30 znaków. Pole Autor może zawierać tylko litery, cyfry oraz znaki _ i -.

Treści na Forum Bankier.pl publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją... Bankier.pl nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl art. 39 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi. Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.