Treści na Forum Bankier.pl publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją... Bankier.pl nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl art. 39 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi. Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.
Dziwię się, że mnie tak minusujecie. Piszę tylko prawdę o spółce.
Akcjonariuszom życzę żeby kurs odbił do 10 zł. Do akcjonariuszy nic nie mam. Nie mam też interesu w tym żeby spółka zbankrutowała. Niech zarabia i niech my też zarobimy. Ale żądam, żeby spółka wypłacała odsetki od obligacji i je wykupywała. To jej podstawowy obowiązek.
Nie posiadam akcji i szczerze mówiąc nie kupiłbym ich nawet za grosz. Bo jaką wiarygodność ma ta firma? Nie wypłaca odsetek od obligacji, nie wypełnia podstawowych obowiązków informacyjnych, raportuje z opóźnieniem, nie powołuje nowego prowadzącego emisję obligacji (po zabraniu PDM zgody na prowadzenie działalności), nie odbiera telefonów i nie odpisuje na maile.
A niektórzy dalej będą zaklinać rzeczywistość...
DO POSZKODOWANYCH PRZEZ FKD S.A. (obligatariuszy serii K i innych):
- występujcie do Spółki o przedterminowy wykup (macie już takie prawo, bo minął termin wypłaty) listem poleconym za potwierdzeniem obrotu,
- ślijcie zawiadomienia o popełnieniu przestępstwa do prokuratury w Nowym Tomyślu (uchybienie ustawy o obligacjach)
- zawiadamiajcie GPW (dział Emitentów); KNF się tym nie zajmuje,
- zawiadamiajcie administratora zabezpieczeń MWW Trustes sp. z o.o. (obligacje są zabezpieczone na hipotece a administrator ma obowiązek działać na naszą rzecz),
- zacznijcie wraz ze swoimi prawnikami procedurę w celu uzyskania sądowych nakazów zapłaty
Działajcie jak najszybciej i nie słuchajcie tych, co tu na forum próbują wam wmówić, że jest ok. Fakty są inne.