polonez_as-dur

A w karcie tylko jeden as
I nic poza tym nie ma,
Ale nie powiem przecie - "Pas",
Może zagrają szlema?
"Kontra" - mu rzekłem, taki bluff,
By nieco spuścił z tonu,
A Fred mu na to - "Cztery trefl!"
Przywalił bez pardonu.

Cztery piwka na stół, w popielniczkę pet,
Jakąś damę roześmianą król przytuli wnet.
Gdzieś między palcami sennie płynie czas.
Czwarta ręka, króla bije as.

Witam w poniedziałek 25 lutego
Warto spojrzeć na wykres i warto poświęcić mu trochę czasu.
Nieliczni z Was wiedzą, że mamy do czynienia z pewnym układem wynikającym wprost z teorii Elliotta.
Wiem zaraz podniosą się głosy, co ty gadasz ck, chcesz Ralpha stosować do jednostkowej spółki, weź się chłopie opanuj !
Ani ja chłop, jeno szlachcic, a Ralph niejednokrotnie tym właśnie układem dał mi zarobić i to znaczną kasę. Wierzę mu więc bardziej,
bo w odróżnieniu od wielu, gruszek na wierzbie nie obiecuje.
Jeśli spojrzycie na wykres BOS, to ostatnimi czasy mamy wiele świec z długimi knotami podażowymi. To wskazywałoby na niepewność i osłabienie strony popytowej. Gdybym się tu więc kierował jedynie analizą świec japońskich, to miałbym pewne obawy, co do możliwości wzrostu na tym papierze. Jednak jeśli do tego dodałbym VSA, to sprawy przybrałyby nieco inny wygląd, bo zobaczyłbym, że to jakiś duży gracz (Smart Money) specjalnie rysuje sobie takie, a nie inne świeczki na koniec dnia, aby was skłonić
do sprzedaży. Nic bardziej mylnego. To Ralph tu rządzi, on rozdaje karty i on bije króla asem.
Ja wiem, że czasami sobie pozwalam na nieco inną interpretacje tego co widać na wykresie, ale to już taki mój styl i zazwyczaj nie
podaję wszystkiego pod nos, a raczej staram się zmusić co poniektórych do myślenia.
Tak więc pomimo ostrzeżeń ze strony cieni górnych podażowych powiem, że dalej zdecydowaną przewagę wykazują tu byki.
Warto zwrócić uwagę, że oprócz oporu, o którym wspomniał tu mój szanowny kolega, mamy tu do czynienia z dwoma kanałami
Pitchforka, których zewnętrzne linie nachodzą na siebie stanowiąc mocny opór.
No to mam dylemat, a w zasadzie dylemat macie WY, bo co jest ważniejsze, opory jakie przed nami, czy formacja Ralpha ?
Na to pytanie można odpowiedzieć tylko w jeden sposób, a mianowicie, Ralph rozwali te opory i nawet tego nie zauważy.
Zosia jak dostała ode mnie odpowiedź na pytanie, dokąd zmierzamy, była zdziwiona. No cóż ja sam również, ale Ralph to od dawna mój kumpel i nie sadzę, aby mnie wpuszczał w maliny.
Tak, że pamiętajcie, obie nogi do podłogi, a ręce do blatu biurka. Każdy z was (o czym tu napisałem) do dnia dzisiejszego powinien
dokonać zakupów za pieniądze, które na Bosia przeznaczył. Teraz nich kupują inni, a ja im będę kibicować.

chodzik księżycowy

Dodaj odpowiedź

Temat postu jest wymagany. Temat postu może zawierać min. 2 znaki. Temat postu może zawierać max. 72 znaki.
Treść postu jest wymagana. Treść postu może zawierać min. 2 znaki.
Pole Autor jest wymagane. Pole Autor musi zawierać min. 2 znaki. Pole Autor musi zawierać max. 30 znaków. Pole Autor może zawierać tylko litery, cyfry oraz znaki _ i -.

Treści na Forum Bankier.pl publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją... Bankier.pl nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl art. 39 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi. Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.