~Fxinwestor

Może nie mam doświadczenia ale patrzę na ogólną sytuację na rynku gastronomicznym

Jeśli ktoś prowadzi jedną dwie restauracje to ponosi inne koszty za półprodukty

Mając sieć i zwiększając przychody a tym samym za zamawianie półproduktów można dostać lepsze warunki i Maxipizza w 2017r. przekroczyła 10 mln przychodów ( przypomnijmy na samym początku gdy weszli na giełdę te przychody wynosiły w 2007r. Przychody roczne 1,5 mln zł

link 

Teraz kwartalnie zbliżamy się do 3 mln z dwoma nowymi lokalami powinno to bez problemu zostać osiągnięte i w 2019r. Przychody wyniosą około 13 -14 mln zł przy 13 lokalach jeśli ruszy 14 lokal w Kielcach może to być jeszcze więcej o czym świadczą też poniższe dane

Coraz więcej wydajemy na posiłki poza domem głównie zamawiamy pizzę z dowozem

Maxipizza wyszła już w 2014r. o krok np i rozbudowała MENU co zaowocowało zwiększeniem bazy klientów Maxipizza przerodziła się w kuchnie włoską

CIEKAWY ARTYKUŁ O RYNKU GASTRONOMICZNYM

link 

Dodaj odpowiedź

Temat postu jest wymagany. Temat postu może zawierać min. 2 znaki. Temat postu może zawierać max. 72 znaki.
Treść postu jest wymagana. Treść postu może zawierać min. 2 znaki.
Pole Autor jest wymagane. Pole Autor musi zawierać min. 2 znaki. Pole Autor musi zawierać max. 30 znaków. Pole Autor może zawierać tylko litery, cyfry oraz znaki _ i -.

Treści na Forum Bankier.pl publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją... Bankier.pl nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl art. 39 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi. Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.