Treści na Forum Bankier.pl publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją... Bankier.pl nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl art. 39 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi. Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.
Dzień dobry.
Wysłałem 2 razy zapytanie do KNF na pierwsze pismo otrzymałem odpowiedż jak poniżej, na drugie odpowiedzi na razie nie ma ???
Proszę Zarząd do ustosunkowania się do tego pisma z KNF - bo moje myślenie jest negatywne jak przeczytałem odpowiedż z KNF.
Panie Prezesie o co chodz ????? Proszę o wyjaśnienie Inwestorom !!!
Pd: Odp: RE: Zawieszenie FTIPROFIT
dodir@knf.gov.pl~
Dzień dobry.
Ponawiam moje pytanie jak w pismach poniżej - jaka jest przyczyna ,że nie odpowiadają państwo na moje zapytanie- konkretnie na moje pytanie. Nie pojawia się również od 5.12.2018r żaden komunikat - a może przyczyna jest taka że małych inwestorów ma się ???
Dnia 15 stycznia 2019r :Dzień dobry.Dziękuję Pani za odpowiedż . Informację którą otrzymałem od Pani w dniu dzisiejszym - nie zadawala mnie, ponieważ nic nowego się nie dowiedziałem.Jako mały inwestor jak opisałem moją sytuację w poprzednim piśmie. KNF zablokowała mi pieniądze bez wsześniejszego komunikatu o zawieszeniu spółki. Dla mnie jest to bardzo duża strata oraz nie odwracalne skutki. Brak komunikatu wcześniej o zawieszeniu przed 4.12.2018r za strony KNF oraz po zawieszeniu spółki już ponad miesiąc jest dla mnie nie do zrozumienia że taka poważna instytucja jak KNF (która niby dba o małych inwestorów) może doprowadzić małych inwestorów (ciułaczy) do bankructwa.W związku z tym proszę o odpowiedż merytoryczną ,informację którą od Państwa otrzymałem w dniu dzisiejszym to już ją znam. Informacja ta była podana w dniu już zawieszenia spółki. Nie mogłem już sprzedać akcji ponieważ notowania już były zawieszone.Pozdrawiam.
Dnia 15 stycznia 2019 09:32 Dept DIR <dir@knf.gov.pl> napisał(a):Szanowny Panie, Urząd Komisji Nadzoru Finansowego pragnie poinformować, iż na podstawie art. 78 ust. 3 w zw. z art. 16 ust. 3 ustawy o obrocie instrumentami finansowymi, Komisja może zażądać od spółki prowadzącej rynek regulowany, która prowadzi również ASO, zawieszenia obrotu instrumentami finansowymi notowanymi w tym systemie. Zgodnie z powołanymi przepisami uprawnienie to materializuje się w sytuacjach, gdy obrót instrumentami finansowymi dokonywany jest w okolicznościach wskazujących na możliwość zagrożenia prawidłowego funkcjonowania ASO lub bezpieczeństwa obrotu w tym ASO, lub naruszenia interesów inwestorów. W ocenie Komisji zaszły okoliczności wskazujące na konieczność skorzystania z powyższego uprawnienia. Czynności nadzorcze w przedmiotowej sprawie objęte są tajemnicą zawodową i dlatego nie mogą zostać ujawnione. Komisja może przekazać właściwe informacje dotyczące zawieszenia notowań Spółki do wiadomości publicznej, jeżeli podejmie w tym zakresie stosowną uchwałę. Po przekazaniu do publicznej wiadomości takiej uchwały notowania mogą zostać odwieszone. Pod poniższym adresem znajduje się odnośnik do komunikatu w sprawie zawieszenia obrotu akcjami spółki FTI Profit S.A. z siedzibą w Warszawie, opublikowanego na stronie Urzędu Komisji Nadzoru Finansowego.link Z wyrazami szacunku, Departament Infrastruktury Rynku Kapitałowego i Nadzoru ObrotuUKNFdir@knf.gov.pl