Treści na Forum Bankier.pl publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją... Bankier.pl nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl art. 39 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi. Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.
Kolego Bob, tam było dużo sprzedających tylko faktycznie bez dostępu do danych ciężko to zauważyć. Największy zjazd z ok. 2,5zł na mniej niż 1zl to zafundowała Aviva TFI bo wrzuciła po pkc kilkanaście millionow akcji, to szło w raportach. Po tem były inne TFI jak np. PZU, BZWBK, BPH i sam Altus ale chyba głównie jako Norwedzy - każdy po kilka mln. Nie wiem jak np. Zachował się quercus który miał ponf 5 mln akcji może sprzedał na ostatniej podbitce jak sam kupowałem. W każdym razie popatrz na inne spółki swig tam gdzie jest jakikolwiek popyt TFI sypia bez opamiętania. Bez żadnej logiki i bez żadnych newsow ze spółki. Prezio z takim popytem na kilkaset akcji niknie jak kropla w rzece podaży . Dopóki on, o ile ma kasę albo inna instytycja nie zacznie kupować tez w milionach to nic z tego nie będzie. Jak zaczną sprzedawać Ofe to bedzie i 40-50gr ale dalej ma się to nijak to teorie spiskowych, tak to mi się przynajmniej wydaje. Również pozdrawiam świątecznie.