~PPP

Przez ostatnie 2 lata na spadki oczywiście duży wpływ miały umorzenia jednostek TFI i chol...erny suwak OFE.
Tylko jeśli obecne poziomy cenowe przy tym, co ładnie zebrał ToMike są uzasadnione... (podobno rynek wycenia przyszłość), to ja pytam gdzie był KNF jak wyceniano NEWAG, kto odpowiadał za wycenę i szachy, które nastąpiły tuż przed debiutem i przez pół roku po nim. Co właściwie się stało we wrześniu 2014 i w okresie do około 6 lipca 2015 kiedy nastąpiło przeparkowanie akcji z odpowiednią wyceną "ze snu" Pana Jakubasa . I jaką rolę w tym odegrał TRIGON i grupa trzymająca pakiet kontrolny akcji? Gdzie wtedy był KNF? Bo gdzie teraz jest poprzednie kierownictwo KNF, już wiemy! Ale ja się nie znam jestem tu tylko "analfabetą ekonomicznym".

Dlatego pytanie można zadać dalej, dlaczego każdy przejaw optymizmu i każda super informacja z przetargów czy sprzedaży, uruchomienia wielkich opcji jak w we Włoszech jest duszony przez podaż? To co, oni są kompletnymi idiotami i przy takim backlogu i wynikach chcą mieć przecenioną firmę? Nie chcieli, aby im urosło powyżej wieloletniej linii oporu? Nie są zainteresowani wzrostem wyceny firmy i ewentualną sprzedażą akcji z dużym zyskiem? To oni są tu po to, aby strategicznie tracić? Bez sensu, prawda?
I tu chyba jest przysłowiowy pies pogrzebany.
Albo komuś zależy na zakupie tanio, bo jest dogadany albo.. co też możliwe, obecnym posiadaczom pakietu kontrolnego zależy, aby teraz nie dało się skupić większej liczby akcji od ulicy. To jest możliwe tylko wtedy, gdy kurs jest trzymany w parterze i ulica na tych poziomach nie jest zainteresowana sprzedażą. Dlatego taki stan letargu trwa mać. Obroty, a w zasadzie ich brak są tego wyraźnym przejawem.
Firma ma bardzo zdrowe fundamenty i bardzo dobre perspektywy, te udokumentowane i szacowane. Pan Jakubas nie jest kolejarzem i NEWAG rozwijał dla zysku. Nie udało się w 2014/2015 - stąd przeparkowanie. Pewnie spróbuje teraz, kiedy firma będzie atrakcyjniejsza. Dlatego Będzie taki moment, kiedy ktoś PFR albo duży miś z zagranicy ogłosi chęć przejęcia pakietu strategicznego i ewentualne wzrosty zaczną się od obecnego poziomu, a nie powyżej 17-18, gdzie przebiega linia długoletniego oporu. Gdyby jednak do takiego przekrętu miało dojść, wtedy z gotowym materiałem dowodowym..., ale co ja tam będę uprzedzał. Śmiali się ze mnie przy okazji OLAF-u a zapomnieli, że w PL to takie same służby, które zwinęły towarzystwo z KNF.
Dlatego myślę, że jednak rok 2019 będzie spokojny i bardzo obfity dla wszystkich akcjonariuszy NEWAGU, bo zbyt mocno patrzymy Wam na ręce abyście wykonali powtórkę Enea/Bogdanka. Prawda grubasy? Mordy Wy moje ;)

Wesołych Świat i Szczęśliwego Nowego Roku 2019 dla nas "małych z ulicy" tzw. "analfabetów ekonomicznych" ;)

Dodaj odpowiedź

Temat postu jest wymagany. Temat postu może zawierać min. 2 znaki. Temat postu może zawierać max. 72 znaki.
Treść postu jest wymagana. Treść postu może zawierać min. 2 znaki.
Pole Autor jest wymagane. Pole Autor musi zawierać min. 2 znaki. Pole Autor musi zawierać max. 30 znaków. Pole Autor może zawierać tylko litery, cyfry oraz znaki _ i -.

Treści na Forum Bankier.pl publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją... Bankier.pl nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl art. 39 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi. Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.