Treści na Forum Bankier.pl publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją... Bankier.pl nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl art. 39 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi. Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.
Grzegorz!
Sytuacja jaka to wiadomo. Spółka obiecuje, mało pali kasy, pracuje mocno nad dwiema cząsteczkami. I Pan Michał zainwestował i jak wiemy od Prezesa, liczy nie na zysk razy parę tylko razy 10 czy kilkadziesiąt razy.
I tutaj nie wiadomo co będzie, bo jak nie osiągną celów terapeutycznych i cząsteczki nie spełnią pokładanych oczekiwań to nie będzie umów i nie będzie kasy. Jak sprzedadzą np. OAT-01 po II fazie to będzie raczej dobry ruch w górę.
Nikt z nas inwestorów i laików w temacie jak i sami pracownicy nie maja pewności co będzie więc inwestycja jest obarczona dużym ryzykiem. Z drugiej strony ja wychodzę z założenia, że jak nie ta cząstka to inna i prędzej czy później osiągną jakiś sukces.
Z kolei jeśli chodzi o wycenę to sytuacja wydaje mi się dobra do kupna i ja sobie za drobne kupuję, żeby potem sobie w mordę nie pluć jak urośnie.
U mnie w portfelu to głównie CLN - ponad 80% udziału w portfelu, 2989 akcji ze średnią zakupu za ostatnie 1,5 roku 34,36
Inwestycja zamknięta i teraz się skupiam na akumulowaniu Mabionu I Onco.
Cały czas się zastanawiam jak kupować jeśli chodzi o proporcje między spółkami, ale docelowo chcę zakumulować za 100K tych spółek. Będzie albo 80K/20K albo 70K/30K gdzie Mabion będzie większym pakietem.
Ale jeszcze ma znaczenie jaka będzie wycena.
Ja zakładam, że Mabion może ruszyć pierwszy jak zarejestrują w EMIe CD20, ale jakoś podobnie Onco ma kończyć II fazę OAT-01 i jak się uda to podpiszą umowę.
Gdybym miał kasy dużo to bym kupił i byłoby po temacie. Ale ja za ile mogę kupuję jak mam wolną kasę. Więc generalnie bym kupował i kupuję.
Cena 20PLN za OAT brzmi rozsądnie. Wysypali się Ci kupili w IPO i zrozumieli, że trzeba będzie czekać i mamy 19PLN:)
Ja już się nie zastanawiam <CZY> TYLKO KUPUJĘ.
Cel jest jeden: mieć jak najwięcej akcji MAB i OAT.
pozdrawiam