~JohnyKesz

Dnia 2018-11-23 o godz. 21:02 ~Qaq napisał(a):
> Tu nie ma żadnego zaniżania. Po prostu ktoś wystawił większe zlecenie po 2,3, to mu sprzedają po 2,5. Jak wystawiał po 2,5 to mu sprzedawali po tyle. Gdyby został na 2,18 to by może po tyle kupił. Co ciekawe, w arkuszu sprzedaży prawie nic nie ma. Gdyby ten chcący 25 tysięcy akcji wziął z lewej, to wyciągnął by kurs ponad 3 PLN. Zastanawiam się na co liczy ten kupujący, bo wygląda na rozgarniętego. Musi przecież wiedzieć, że większy pakiet trudno będzie sprzedać. Niby powinna być wysoka dywidenda, ale jak będą mieli słabiutkie wyniki to może nie wystarczyć. Przychodzi mi do głowy, że to ktoś związany ze spółką może podkupować.
-------------------------
Nie ktoś, tylko ONI. Jeszcze rano sprawdzali do ile można wyciągnąć kurs 10000 akcji, a później wysyp na minima.
Jeżeli tu działa algorytm oparty na ciągu liczb Fibonacciego to po ostatnich maximach, które nie przebiły poprzednich maxim czekają nas nowe minima. Tak sobie to grubas zaplanował i tak będzie, dlatego pisałem, że przedwcześnie wziąłem po 2,35.
I tak będą kombinować aż do wiosny i ewentualnej dywidendy ( której raczej w 2019 roku nie będzie).

Dodaj odpowiedź

Temat postu jest wymagany. Temat postu może zawierać min. 2 znaki. Temat postu może zawierać max. 72 znaki.
Treść postu jest wymagana. Treść postu może zawierać min. 2 znaki.
Pole Autor jest wymagane. Pole Autor musi zawierać min. 2 znaki. Pole Autor musi zawierać max. 30 znaków. Pole Autor może zawierać tylko litery, cyfry oraz znaki _ i -.

Treści na Forum Bankier.pl publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją... Bankier.pl nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl art. 39 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi. Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.