Treści na Forum Bankier.pl publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją... Bankier.pl nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl art. 39 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi. Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.
Od czerwca zacząłem inwestować w obligacje korporacyjne. Jestem już w wieku takim, że interesuje mnie dochód comiesięczny. Niestety, ja stary wilk giełdowy, otumaniony 10,5% odsetkami kupiłem obl Fast Finance i tylko jedną amortyzacje i odsetki otrzymałem w lipcu. Co się stało w październiku wszyscy wiemy.
Widzę, że coraz więcej osób, żąda przedterminowego wykupu. Też chcę to zrobić, ale młody jestem w tej dziedzinie i nie wiem jak. Dzwoniłem do biura maklerskiego, ale oni stwierdzili, ze musze dowiadywać się w firmie, czego żądają i w jakiej formie.
Bardzo poważnie proszę, bo niestety to forum zeszło na psy, podpowiedzcie jak ta sprawę załatwić od A...Z, jakiś wzór pisma i co trzeba do niego załączyć. Z góry dziękuje.
Żal, że chciałem zejść ze ścieżki ryzyka na stabilny dochód, bo na ZUS - wiadomo i proszę zaliczyłem od samego początku wtopę.