Treści na Forum Bankier.pl publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją... Bankier.pl nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl art. 39 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi. Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.
Ciężko pracuje ale w skrócie odpisze :
Mam akcje skupuje wiec nie jestem obiektywny to fakt
ale wszystko zależy od sytuacji :
Sytuacja 1 ( Spółka inwestuje w lokale ponosi koszty to chyba zrozumiałe, ze zysk jest mniejszy ale Firma się rozwija i za kilka miesięcy będzie widać tego efekt )
Sytuacja 2 ( spółka organicznie zarabia to zysk jest większy )
Spółka zaczęła generować więcej gotówki i pokazywać zyski to woli otworzyć lokale wygenerować koszty ale wartość firmy rośnie
Co do Emisji dla nas lepiej jeśli Emisji nie będzie bo wtedy nie rozwadniamy kapitału
Gdy Emisja zostanie i jest skierowana do Właścicieli czyli nie chcą nikogo wpuścić do spółki sami inwestują 1 mln zł to chyba tez pokazuje, że widza potencjał i spółka ma 1 mln zł więcej środków
Nie mogę słuchać tego jak ktoś piszę, że czeka na 10 gr w przypadku gdy wycena firmy bez Emisji wynosiła by 480 tys zł z emisja 710 tys zł
Bez odbioru Pozdrawiam