yhm

Widzę, że trafiłem w szacunki. W Excelu według moich założeń na 30.09 mam 70 382 sztuk, tj.:
61 380 - steam/GOG
6 752 - PS4
2 251 - Xbox
Ciekawe, czy podobnie udało mi się rozłożyć stosunek na poszczególne platformy. Mimo to sam zakładałem sprzedaż na koniec października na ponad 100tys, niestety nie ma szans.

W skrócie: słabo, bardzo słabo, a szkoda.

Pozdrawiam naganiaczy, którzy pisali 100tys w dniu premiery, a 300tys w kwartał i 500tys w rok haha.

@brakpopytu człowieku opanuj się, jesteś największym naganiaczem jaki tutaj był. Wymyślasz totalne bzdury. Jakim cudem sprzedaje się miesięcznie 40-45tys sztuk? Skok procentowy na steam na wrzesień to 12,5% nowych komentarzy, a w październiku to już 3,7% więcej nowych komentarzy. Gra się w ogóle nie sprzedaje, czego dowodem jest ilość komentarzy jaka się pojawia na steam każdego dnia, czyt. od 1 do 3...

Patrząc na to, że do końca września sprzedała się w ilości 70tys sztuk, to na koniec października zakładając sprzedaż na poziomie 10% więcej (w co nie wierzę, wątpię, że jest 5%, ale niech będzie że promocja wyciąga) to masz 77tys sztuk na wszystkie platformy...

Niestety, ale nikt w to już nie gra - ostatnie dni to średnio 180-200 graczy, a promocja zrobiła skok na 250...

Jak sprzedali 70tys przy cenie 150zł, jak jakieś ponad 70% zakupów poszło na przecenie premierowej? Kolejne twoje wymysły. Patrząc na to, że gra zwróci się po przekroczeniu 215tys to wychodzi na to, że z wydawcą dzielą się zyskiem 50/50 - słabo. Faktycznie odliczając podatki, prowizja steam, koszty silnika, a potem podział z wydawcą 50/50 z zysku może być jakieś 35zł od sztuki (oczywiście w zależności od platformy więcej lub mniej). Także tyle masz swojego 150zł...

Dziękuję, pozamiatane. Pewnie panikarze wysypią, hakowi powiedzą, że mają dość i może jeszcze spadnie (choć niekoniecznie, bo słaba sprzedaż może być już w cenie). Później konsolidacja do ważnego info, a spekulacyjnie może będzie jakieś tymczasowe wybicie. Jak przekroczy 20zł to cuda się na kursie pojawią, a forum zamilknie - zostaną naganiacze.

Teraz jeszcze bardziej mnie ciekawi raport Q3.

Dodaj odpowiedź

Temat postu jest wymagany. Temat postu może zawierać min. 2 znaki. Temat postu może zawierać max. 72 znaki.
Treść postu jest wymagana. Treść postu może zawierać min. 2 znaki.
Pole Autor jest wymagane. Pole Autor musi zawierać min. 2 znaki. Pole Autor musi zawierać max. 30 znaków. Pole Autor może zawierać tylko litery, cyfry oraz znaki _ i -.

Treści na Forum Bankier.pl publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją... Bankier.pl nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl art. 39 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi. Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.