Treści na Forum Bankier.pl publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją... Bankier.pl nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl art. 39 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi. Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.
@mul - głupio mi tak Pana tytułować, ale cóż.
Widzę, że nie czytał Pan ze zrozumieniem, tego co napisałem.
Przypomnę - wał widzę (oczywiście możliwy i z pewnym prawdopodobieństwem).
Cena emisyjna 2,35 zł.
Cena wczoraj, gdy pisałem 0,96 zł chyba.
Pobrane dywidendy nominalnie wszystkie i zsumowane 1,86 zł.
W 2019 wezwanie z ceną 0,60 zł.
Żeby tak, to musi zejść na jakieś 0,35 zł, a wezwanie gdzieś pod koniec 2019.
Proszę policzyć to wszystko.
Pododawać, poodejmować, pomnożyć przez 125 000 000, przez FF, podzielić, i przemyśleć pozostałe okoliczności.
5 lat w dół z 4,4x zł, spadek po dywidendach co najmniej im równy, 1,6 grosza rocznie na prezesa od akcji,
minimalny zysk, ostatnio straty, dywidenda czasem bez pokrycia w zysku, 6 mln dobrowolnej wpłaty do US, 5 mln pętające się w Czechach, proces o 25 mln (bodajże) o przepłacenie za spółkę przeciw firmie doradczej, 16 mln z odsetkami VAT nabytej genialnie spółki, brak komunikatu o cenie ostatecznej S4E (5 mln wchodzi w rachubę).
A i jeszcze jakaś poważna wtopa w Rumunii po drodze na 8 mln była - o ile pamiętam.
Do tego chwalą się 25% rynku.
Co się Panu nasuwa?
Owszem.
Może kosztem kapitału, zysku, notowań, chcą zgarnąć 30-50% rynku w bantustanie.
I nawet coś o tym bąkają, ale ja w to nie wchodziłbym, bo są kapitałowo
za słabi.
Wejdzie ktoś z grubym portfelem, którego stać na ceny dumpingowe i wyczyści
ich z rynku niemal całkowicie w pół roku.
Nie ten kapitał, nie te warunki kredytowe.