bialoczerwony1972

Nie wiem czy sprzedadzą komuś Datę, nie wiem tym bardziej kiedy...
Jednak czuję, że coś jest na rzeczy i strasznie dziwnie wygląda ten brak obrony kursu przez MCI ( w sumie dla nich to drobne grosiki i albo data jest już skreślona i dlatego szkoda im kasy, albo nie i wiedzą że będzie sprzedana i to "wkrótce" a więc wodpowiedniej chwili doda swoje do NAV) W sumie obecnie te spadki przed ogłoszeniem bb na MCI są jak najbardziej na rękę wzywającemu czyli MCI Capital.

Ta korekta VAtu też jest dla mnie dziwna, tyle lat jakoś się szarpali z US a tu nagle bach i korekta, Tomek wprawiony bo przecież o JTT się sądzi latami i końca nie widać... No i pani Ilona, ona jest tam zatrudniona przez MCI Capital ( jako głównego udziałowca czyli de facto przez Czechowicza) to też jest dziwne że jest jeszcze panią prezes. Wygląda jakby to wszystko było za aprobatą Tomka, bo pamiętam jak szybko z Daty poleciał Norbert...

Nie mam akcji Daty bezpośrednio za to jestem akcjonariuszem MCI więc nie znam też za bardzo sytuacji z core biznesem w ABC Dacie( tylko pobieżnie) choć trzeba przyznać, ze wyniki wyglądają bardzo słabo.
Warto zwrócić uwagę na jedną rzecz w ostatnim czasie MCI Capital poprzez bb i MCI Managament jako wehikuł Czechowicza wspólnie kupili kilkanaście milionów akcji MCI z rynku praktycznie nie podnosząc ceny. MCI Capital wygląda jak zapomniana i niechciana spółka, ale w pewnym momencie może okazać się że to majstersztyk Tomka, bessa na maluchach też mu bardzo pomaga.

Z Datą może ( nie musi) być podobnie i choć na dziś wygląda to na coś niemożliwego to "jutro" może wyglądać to zupełnie inaczej jeśli faktycznie pójdzie gdzieś w ludzi.

Ot takie moje przemyślenia i nie ogarniam co pani Ilona robi jeszcze na stanowisku prezesa?

Dodaj odpowiedź

Temat postu jest wymagany. Temat postu może zawierać min. 2 znaki. Temat postu może zawierać max. 72 znaki.
Treść postu jest wymagana. Treść postu może zawierać min. 2 znaki.
Pole Autor jest wymagane. Pole Autor musi zawierać min. 2 znaki. Pole Autor musi zawierać max. 30 znaków. Pole Autor może zawierać tylko litery, cyfry oraz znaki _ i -.

Treści na Forum Bankier.pl publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją... Bankier.pl nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl art. 39 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi. Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.