Treści na Forum Bankier.pl publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją... Bankier.pl nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl art. 39 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi. Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.
Kupiłem niedawno akcje PEP, KGHM, Bioton i Grajewo. Zaczęłem bawić sie na giełdzie kilka dni temu i dlatego wiele tematów jest jeszcze dla mnie niezozumiałych. Proszę podać literaturę gdzie mógłbym więcej dowiedzieć się jak ocenić spółkę od strony analizy technicznej i fundamentalnej. Proszę równiez na przykładzie opisać jak edytować portfel.
Czy wskazuje on tylko zysk i stratę na dany dzień czy od momentu zakupu akcji, bo bardziej interesuje mnie ile zarobiłem lub straciłem w przeciągu dłuższego okresu. 24-01-2007 wpisałem ilość akcji np KGHM zakupionych z 18-01-2007 a i tak pokazywało wartość z 24-01-2007. Poza tym obok wyskakiwały jakieś nierealne %. Obok znajdują się pozycję wpłata/wypłata gotówki. Czy jak kupuje akcje za swoja gotówkę to powiniemem tę wartość wpisać jako wpłata? Czym jest watch lista bo jak to przetłumaczyć tzn obejrzyj listę i czemu ma słuzyć jej edycja? W jaki sposób usuwać pojedyncze pozycje z portfela?