Treści na Forum Bankier.pl publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją... Bankier.pl nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl art. 39 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi. Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.
No to policzmy.... Strona 13 raportu Środki pieniężne w kasie 15850 zł Aktywa finansowe 337823 zł Raptem ogrom gotówki … śmiechu warte, A co do wartości księgowej, to z tego co przeczytałam do swoich aktywów liczą wierzytelności !!! wierzytelności, czyli długi szpitali i innych podmiotów - wszystko to moim zdaniem opiera się na kruchych podstawach. ….........…..vide Getback. Jedyną pewną rzeczą jest ich dług A dług w formie obligacji, czy pożyczek można zrolować, albo wykupić - forsy w kasie brak, to można tylko zrolować .. i tu dochodzimy do sedna - dlaczego tak kurs spada . Otóż Getiny Czarneckiego zapewniały finansowanie , czyli rolowanie obligacji a teraz banki Czarneckiego mają szalone kłopoty i są nad przepaścią i co się stanie jak KNF zawiesi ich działalność, albo zmusi ich do ograniczenia działalności - zresztą Idea bank już zapowiedział ograniczenia działalności. To dlatego MWTrade tak leci, bo w związku z możliwym brakiem finansowania spółce grozi katastrofa. Katastrofa czyli upadłość, która może się dokonać lub nie. Takie to są moje wnioski. Moim zdaniem znaczna część akcjonariuszy myśli podobnie i skraca pozycje i kurs spada. Ale każdy podejmuje ryzyko na własny rachunek i na swoją odpowiedzialność. A ja tylko zamieszczam tu swoje przemyślenia, tak więc szanowny czytelniku kieruj się swoim rozumem i właściwie oceniaj ryzyko.