Treści na Forum Bankier.pl publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją... Bankier.pl nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl art. 39 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi. Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.
Ludzie, spokojnie, nie słuchajcie internetowych trolli. Gość nic nie wie i próbuje siać ferment, korzystając z anonimowości. Myślicie, że tacy wchodzą na forum i z dobrego serca, z nudów piszą? Owszem, tacy też się trafiają, ale osób poszkodowanych intelektualnie tym bardziej nie ma co słuchać.
Wyniki spółki bardzo na plus. Fajnie by było, gdyby potwierdziło się to w wynikach rocznych, a potem we wzroście dywidendy. Nie pamiętam w tej chwili, czy Fasing ma oficjalną politykę dywidendową? Bo utrzymanie takich zysków daje teoretyczne podstawy do kilkukrotnego wzrostu dywidendy w przyszłym roku. A tak czy inaczej ewentualny zysk kursowy też raczej w przyszłym roku, po raporcie rocznym i uchwaleniu dywidendy.
Ja siedzę na pokładzie i przez ostatni rok tylko skubałem. Ostatnia sprzedaż w sierpniu zeszłego roku, powyżej 20 zł. jeśli moja teoria o dwuletnim cyklu znowu się sprawdzi, to w przyszłym roku znowu będę sprzedawał, a do tego czasu poniżej 15 dokupuję, jeśli mam akurat z czego. Przy 16 nie opłaca się sprzedawać, a z kupowaniem zależy od horyzontu czasowego inwestycji.