~Ferdek

Są różne sytuacje, opór 4 zł nie został przełamany więc Carze na 100 % część akcji i Ty wywaliłeś jaki i Sławek, daję sobie głowę uciąć, że tak było.
Ja wywaliłem też trochę i na pewno przy niższym poziomie je odkupię, zobaczysz że poinformuję.
Co mnie skłoniło do tego, MiB (sądzę, że to prezes), napisał wprost na forum, przy takim wolumenie oporu 4 zł na pewno nie przebije się. To że jak zawsze pisałem prezes na dole skupuje najtańsze akcje, podnosi kurs a potem dołącza się ulica i winduje na większe poziomy i jak zawsze prezes realizuje zyski. I tak w kółko. Ale niestety tym razem sądzę, że od 1,7 zł do 4 zł to 90 % akcji skupił sam prezes, ulica się nie dołączyła, dlatego prezes odpuścił dalszej szarży. Ale co najważniejsze, prezes tym razem nie oddał tych akcji, trzyma je ale też trzeba wiedzieć, nie miał komu ich je sprzedać. Dlatego może tak się zdarzyć, że już taniej się nie odkupi tych akcji. Ale też tak jest, że jak nie ma popytu to kurs zawsze siada.
Jak co kwartał wyniki będą dobre, kurs na pewno zacznie podążać na północ i w którymś momencie swoje pięć minut będzie miało pmpg i go wywindują, myślę że przed kryzysem zdążą. Sądzę, że kryzys nadejdzie gdzieś do 2 lat, jak stopy % dojdą do 4 czy max 5 % w USA nastąpi mocne spowolnienie światowych gospodarek.
A też potrzebna mi jest kasa na getin, sądzę że jest to życiowa okazja, trzymam kciuki za te 24 gr co napisałeś ale kurs będzie schodził aż do momentu kiedy któryś fundusz się wysypie z akcji i będzie odbicie co najmniej 100 / 200 %w pierwszej fazie. Bo nikt mnie nie przekona, że jak kurs zejdzie do 24 gr to nie powróci w szybkim czasie do 48 gr. gdy nie będzie już sprzedającego bez względu na wyniki spółki.
To że wyniki kwartalne getinu będą fatalne to sprawa oczywista, odpisy oraz jak spółka przesuwa na odleglejszy termin przekazanie raportu to wyniki są gorsze, jak przyspiesza to wyniki są powyżej oczekiwań. Getin oczywiście przesunął i może do tego czasu kupi się go za bardzo dobre pieniądze.

Dodaj odpowiedź

Temat postu jest wymagany. Temat postu może zawierać min. 2 znaki. Temat postu może zawierać max. 72 znaki.
Treść postu jest wymagana. Treść postu może zawierać min. 2 znaki.
Pole Autor jest wymagane. Pole Autor musi zawierać min. 2 znaki. Pole Autor musi zawierać max. 30 znaków. Pole Autor może zawierać tylko litery, cyfry oraz znaki _ i -.

Treści na Forum Bankier.pl publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją... Bankier.pl nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl art. 39 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi. Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.