Treści na Forum Bankier.pl publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją... Bankier.pl nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl art. 39 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi. Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.
Ciekawe uwagi Adama co do lansowania strategii sprzedaży przez własną sieć detaliczna, z raportów i informacji dostępnych na stronie primecar spółka od 2015r wprowadza ten model sprzedaży, nawet bodajże w ostatnim raporcie za 1Q2018 piszą o otwieraniu nowego punktu. Ale przecież analizując raporty z roku na rok zapas aut nieustannie rośnie, dlaczego nie wyciągnęli wniosków już w 2016 lub 2017r. Może jest tam jakieś drugie "dno" takich działań, może komuś (decydentom) na tym zależy? Nie mogę się nadziwić braku reakcji na tak widoczny problem. Od gościa prowadzącego salon samochodowy/komis dostałem informację że w 2014r mieli poważny problem z działem sprzedaży samochodów używanych, jakieś starcie się koncepcji sprzedaży, jakieś lansowanie niejasnej praktyki sprzedażowej i ponoć cały personel w centrali zajmujący się sprzedażą używanych odszedł z firmy w połowie 2014r. co by się czasowo zgadzało z powstaniem problemu w używkach. Czy może ktoś z forumowiczów to potwierdza i wie o co chodziło? i może przybliżyć problem?, bo myślę że to jest kluczowe dla tego co się teraz dzieje w sprzedaży aut po kontrakcie. Również znajomy dealer ze śląska wspominał mi o jakimś istotnym raporcie z połowy 2014r do ówczesnego prezesa zarządu na temat sposobu sprzedaży może to ma jakiś związek? Jeżeli ktoś coś słyszał to niech się podzieli informacją na forum. Niestety komunikacja jak pisali inni forumowicze ze strony spółki nie istnieje!
Pozdrawiam wszystkich i trzymam kciuki za akcje pcm oby odbiło!