Treści na Forum Bankier.pl publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją... Bankier.pl nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl art. 39 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi. Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.
Dnia 2018-08-17 o godz. 21:47 yhm napisał(a):
> Ja też mam jeszcze akcje kupione w czerwcu (~31.xx zł). Bardzo mały pakiet w moim portfelu, ale ciągle waham się nie tyle o to czy wyrzucić, a bardziej czy to nie moment na zakupy - grzecznie obserwuje. Bardziej to mam satysfakcje ze swojej analizy przed premierą, że w zasadzie oddaje to czego spodziewałem się po tym wszystkim w kontekście gry. Oczywiście, że taki będzie wodospad na kursie to nie zakładałem (choć przy takich parametrach, FF, spekulantach na gamedev itd. to w sumie żaden problem), ale z drugiej strony dla mnie wycena spółki powyżej 40zł była mocno przesadzona, więc w sumie wyrównało się. Nie mówię, że spółka na taką nie zasługuje, ale mamy dowód że to chyba jeszcze nie ten moment. Natomiast dobre wyniki sprzedaży mogą zrobić cuda.
podejrzewam że opłaty są mocno negocjowalne, natomiast nie sądzę żeby studio pomimo że oddało promocję i dystrybucję w obce ręce zostawiło sobie 30% zysku. Bardziej jestem za tym że umowa wynegocjowana zawiera po prostu opcje bonusu za przekroczenie określonego progu sprzedaży tak żeby dystrybucji opłacało się przyłożyć do promocji i tak dalej.
Nie będę strzelał ile to jest ale tak jak napisałem że studio na pewno ma więcej niż 30% jako czysty zysk z ceny produktu.
Może 50, może 40% a może 35%, tak więc żeby dobrze skalkulować dochód trzeba pewnie od każdej kopii liczyć maksymalnie około 50-60 PLN