Treści na Forum Bankier.pl publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją... Bankier.pl nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl art. 39 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi. Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.
No to teraz proszę wszystkich o uwagę !
Wszystkich których interesuje analiza techniczna.
Najpierw cytat 12345
"A jak widzisz na 1 wykresie to o co pytasz to korekta w trendzie spadkowym, która doszła do górnej bandy."
Czyli przypomnę, ruch w górę od 8.55 do 15.89 czyli o zasięgu 7.34 to według tego picusia co podobno zna AT korekta.
A jak kurs przełamie poziom 9 zeta (jak napisał ), czyli wzrośnie około 2 zeta, to już nie będzie korekta, to już będzie impuls i sygnał zmiany trendu !
Ty się szaleju najadłeś.
Wiemy, że dopiero przełamanie OVERBALANCE, czyli największej korekty wzrostowej w tym spadku, czyli ruchu do góry o 7.34 przyniosłoby potwierdzenie, że trend spadkowy się zakończył.
Odmierzmy sobie tą odległość i wypadnie to na wysokości 14.49. (7.15 plus 7.34)
Czy ty to kumasz ? Jak bezmyślne jest twoje rozumowanie ! No weź się nad tym przez chwilę zastanów !
Teraz natomiast zastosuję również tak jak ty linię trendu, ale zaczepię ją na 9.66 w dół po szczytach. Wtedy na wysokości 7.93 mamy
potwierdzenie zmiany trendu. Zastosowałem twoją technikę, tylko do innego interwału.
Bardzo mnie bawią takie chwile, kiedy komuś, kto myśli, że coś wie, chce się podskakiwać do gościa, który naprawdę wie, że coś wie.
No dobrze, więc skoro już wiemy, że ruch od 8.55 do 15.89 nie był korektą, to może był impulsem ?
122345 bardzo proszę, ty królu analizy technicznej. Jest to ruch impulsowy czy nie ?
Bardzo mi się ta zabawa podoba i czekam na odpowiedź. Podobno chciałeś podyskutować, więc dyskutujemy !
chodzik księżycowy