Treści na Forum Bankier.pl publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją... Bankier.pl nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl art. 39 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi. Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.
Asekurując się gdyby z Qumakiem się nie dogadali w sprawie ugody to zamawiający ogłosił przetarg na wyłonienie wykonawcy który dokończy ISOK , i otwarcie ofert w tym przetargu jest właśnie w dacie o której Pan i inni wspominają .Jednak otwarcie ofert było wielokrotnie przekładane.Gdyby otwarli te oferty to tam Qumaka nie będzie bo firmy ubezpieczeniowe nie chcą zawrzeć z nim umowy na gwarancje należytego wykonania kontraktu a w gotówce też nie wpłacą ,
Właśnie taki powód w rozwiązaniu kontraktu w ostatnim komunikacie napisał IMIGW -radar na górze świętej Anny i stwierdzili iż z winny Qumaka chcą ogłosić nowy przetarg i wyłonić inną firmę -choć uważam iż racji nie mają w tym sporze .
Problemem w ugodzie ISOK może być to iż zamawiający od radaru IMIGW który rozwiązał umowę o radar jest również jak ktoś już zwrócił uwagę na forum w konsorcjum firm które zamawiały ISOK i z nimi ma być ugoda ,a widać iż coś zgrzyta .
Qumak ma też jako argument trwające postępowanie sądowe o ISOK ale kiedy i jak się ono zakończy ,Nie chcę też namawiać do sprzedaży czy do zakupu ,napisałem co wiedziałem i spadam.